Avelshingstar

Hingstar som står på station hos oss på Stuteri PWR

Amorinas Boomerang

Född: 2019 SWB
165 cm

e: Ike – Cortez – Galant – Hurricane xx – Script Ohio xx – Monsigeur dÝpres xx

Godkänd i SWB – Premiehingst
Fri från WFFS

Sveriges högst bedömda hoppföl 2019.
Både pappa och mamma svårklassmeriterade i hoppning.

Booomerang har starka prestationsgener från båda håll för internationell toppsport hans far är den atletiske och rörlige Bruksprovsvinnaren Ike som som 4-5 och 6 åring toppade årgångsklasserna i Sverige. Ike var bla dubbel 4-årschampion på både Breeders och på Elmia. Ike ägs sedan några år av det Marockanska kungshuset och har internationella placeringar i svår hoppning.

Booomerangs mamma är det fantastiska svårklasstoet Amorina som med Niklas Jonsson var en av  Sveriges bästa tävlingshästar både internationellt och nationellt med inte mindre än 79 placeringar i Svår hoppning upp på World Cup-nivå.

Ur hans ädla stostam kommer många fina sporthästar t.o.m svår klass, den kanske mest kända är stoet Steelbi riden av Amerikanska Rich Fellers.

Booomerang är premiehingst i SWB med genomgående mycket positiva omdömen. Han är en okomplicerad och vänlig individ som gillar att jobba och han har trots sin ungdom tagit till sig träningen inför bruksprovet på ett mycket bra sätt. Han fann sig även väl tillrätta under bruksprovet och kunde koppla av i stallet och ta en middagslur trots den nya miljön. 

I ridningen har Boomerang en positiv känslighet med en fin mun och mycket bra egenbalans och energi i alla tre gångarterna. Han löshoppar med härlig bascule och har en väldigt fin överblick, snabb reaktionsförmåga och mycket fin benteknik både fram och bak. I både galoppen och i hoppningen använder han sin kropp på ett moget och trevligt sätt med god ryggverkan och egenbalans.

Booomerang är svenskfödd med starkt tävlingsblod vilket för många är extra intressant och han är väldigt användbar i avel till ett brett spektra av ston eftersom han bär ett stort ädelt inslag dels via mödernestammen, som är ren xx från fjärde led, och även via Galant som var en son till en av dåtidens mest värdefulla sporthästproducenter, den legendariska  Jovial e Boheme xx.

För filmer, fler foton och mer information, se Eklundas hemsida.

Avgifter

Amorinas Boomerang:

Språng: 3000 kr

90-dygns dräktighet: 7000 kr